Az AVK Csoport új céget indít AVK Smart Water néven

Az intelligens megoldások alapvető termékekbe való beágyazásával az új Csoport vállalat intelligens, adatvezérelt jövőt kíván biztosítani a vízipar számára, és gondoskodik arról, hogy a digitális hullám csúcsán maradjunk. Az első megoldásokat ezen a nyáron mutatjuk be. 15-03-2020

A digitalizáltabb üzletág évek óta az AVK célja. Az új vállalat ügyvezető igazgatója, Lars Bo Kristensen szerint az AVK Smart Water pontosan erre törekszik;

"Az új digitális, intelligens megoldások fejlesztésével, mint az alapvető termékeink, például a tolózárak és a tűzcsapok kiegészítései, lehetővé tesszük a teljes elosztóhálózat felügyeletét. Miközben jobb áttekintést kapunk a hálózat állapotáról, az általunk szerzett tudás lehetővé teszi számunkra a hálózat optimalizálását és fenntartását, valamint a vízveszteség csökkentését. Emellett betekintést nyújt olyan paraméterekbe, mint az elosztórendszer nyomása és a szerelvények helyzete".

A készségek ötvözése az IT-fejlesztésen, az adat- és elektronikán belül

A csapat főként az IoT-megoldásokon (Tárgyak internete) belüli fejlesztőkből áll, akiknek olyan készségekre van szükségük, mint az informatikai fejlesztés, az adatok elemzése és az elektronika. A csapat most 20 alkalmazottat számol.

Az első megoldások 2020 nyarára készen állnak

Lars Bo Kristensen arra számít, hogy az AVK Smart Water első megoldásai hamarosan elkészülnek; "Már egy ideje jó néhány előzetes projekten dolgozunk és elvárják tőlünk, hogy az első megoldások nyárra készen álljanak. Jelenleg kísérleti projektekkel dolgozunk."

A továbblépés után az ügyfelek a szokásos AVK termékbeszállítóikon keresztül vásárolhatnak intelligens szerelvényeket és tűzcsapokat.

Az AVK Csoport nagy üzleti lehetőségeket lát a digitális megoldások megvalósításában. Amint azt a csoport pénzügyi igazgatója, Lars Kudsk is megerősítette, amikor beszámolt a csoport legutóbbi rekorderedményeiről; "Jelentős növekedési potenciál rejthet, ha termékportfóliónkat intelligens megoldásokra bővítjük, és ez a terület jelenleg nagy figyelmet kap, a beruházások tekintetében is. Az intelligens vízmegoldások iránti igény mind Dániában, mind pedig globálisan nagy " – jelentette ki idén decemberben a CleantechWatch-nak.

 

Brossúra letöltése

Okos nyomás menedzsment

A víz szűkös erőforrásunk,melyet nagy becsben kell tartanunk,védenünk és felhasználnunk.