Niels Aage Kjær 50

Gratulálunk vezérigazgatónknak és tulajdonosunknak, Niels Aage Kjærnek, aki idén ünnepelheti az AVK alapításának 50. évfordulóját. 01-06-2020

50 évvel ezelőtt Niels Aage Kjær átvette az AVK-t apjától, Aage Valdemar Kjærtől. Az évek során az AVK-t kis műhelyből sikeres globális vállalatcsoporttá alakította át.

Niels Aage Kjær a dániai Galtenben született és nőtt fel. Már fiatal korától segített az apjának a műhelyben, tanoncként vették fel, mielőtt elkezdte volna tanulmányait.1967-ben mérnöki diplomát szerzett az Odense Műszaki Főiskolán.

1970. június 1-jén Niels Aage Kjær és apja üzlettársak lettek. Az apja sajnos egy héttel később hunyt el. Ebben az időben az AVK egy kis műhely volt, csak három alkalmazottal, akik hűtőrendszereket gyártottak, és vízvezeték-szerelési munkát biztosítottak a helyi közösségben. 1970-ben a Niels Aage Kjær kifejlesztette az első AVK tolózárat a vízellátáshoz, és megépítette az első gyárat Galtenben.

Niels Aage Kjær vezetésével és lelkesedésével globális vállalatcsoporttá tette a kis, helyi gépboltot. Ma az AVK a víz és az ipar szelepeinek és szerelvényeinek vezető gyártója, gyárakkal és értékesítési vállalatokkal világszerte. Emellett az AVK fontos szereplővé vált a környezetbarátabb megoldások, a tiszta ivóvíz, valamint a hatékony és fenntartható megoldások érdekében végzett munkában is.

Az AVK székhelye még mindig Galtenben található, de ma a vállalat több mint 4300 alkalmazottat foglalkoztat több mint 100 vállalatnál világszerte.

Az elmúlt néhány évben az AVK fejlődése számos stratégiai akvizícióval felgyorsult – ez a stratégia továbbra is formálja a jövőt. Az AVK egy olyan vállalat, amelyet folyamatos fejlődés jellemez, amely valóban összekapcsolható Niels Aage Kjær személyével. Ő egy karizmatikus vezető, képzett vállalkozó és üzletember, ugyanakkor, egy erős akarattal és kitartással bíró ember is egyben.

Az értékminőség, az innováció, a folytonosság és a szoros ügyfélkapcsolatok képezték a hét évtizeddel ezelőtt kialakított kis műhely alapját, ám ezek még ma is átszővik a társaságot, és továbbra is alakítják az AVK jövőjét.

Az évek során Niels Aage Kjær számos kitüntetést kapott – többek között a Dannebrog Rendet 2010-ben. De mindezen sikerek mellett, ez nem jelenti azt, hogy az életét öltönyben és nyakkendőben éli. Éppen ellenkezőleg, még mindig szereti feltenni a sárga védőmellényt és a védőszemüveget, és sétálgatni a sok gyár egyikében - vissza oda, ahol minden elkezdődött. Nagyon büszke az AVK termékeire, és biztosítja, hogy a legjobb minőségűek legyenek, de még mindig szán arra időt, hogy egy kis beszélgetést folytasson az alkalmazottakkal. Ezért az évek során az AVK-nak, és nem utolsósorban a Niels Aage Kjær-nek sikerült szakképzett munkavállalókat magához vonzania és megtartania, és az AVK jóléte kölcsönös tiszteleten és érdeklődésen alapul.

Az üzletemberként elért sikerei mellett a környezetvédelem kiemelt szerepet játszik Niels Aage Kjær napirendjében. Együttműködött a WWF-lel, és hozzájárult ahhoz, hogy fokozottabb figyelmet fordítson a növekvő műanyag-fogyasztásra, valamint a műanyagok jobb kezelésének és újrahasznosításának szükségességére Dániában - ezt a témát szintén felvette az AVK napirendjére.

Niels Aage Kjær és felesége Ellen Margrethe Kjær nagy szenvedélye a művészet. Ez a szenvedély nagyon jól látható, amikor meglátogatja az AVK Holding székhelyét a Galten-i Søndergade-en, valamint az AVK Akadémiát és Látogatóközpontot Skovbyban. Az AVK sok éven át büszke támogatója volt a művészetnek, a kultúrának és a sportnak a helyi közösségben. Szabadidejében szeret golfozni az AVK golfpályán Silkeborg-Ry Golf Clubban, és amikor az időjárás lehetővé teszi, élvezi a silkeborgi tavakon való vitorlázást.

A COVID-19-nek köszönhetően az üzleti partnerek és a munkavállalók számára tervezett fogadást és ünnepségeket 2021 júniusára ütemezték át.

BROSÚRA LETÖLTÉSE

Vállalat ismertető

Az AVK csoport fő tevékenysége a víz, a gáz, a szennyvíz és a tűzvédelem területén működik, ám a csoport sokkal szélesebb körben van jelen- teljes áttekintés.