Bemutatjuk a tányéros visszacsapó szelepeinket

Tányéros visszacsapó szelepek rugalmas ülékkel és tányéros visszacsapó szelepek ferde fém ülékkel 30-10-2019

Örömmel mutatjuk be az AC.MO által gyártott tányéros visszacsapó szelepeket,mely az AVK olasz leányvállalata.

A tányéros visszacsapó szelepeket ivóvízre és más semleges folyadékokhoz tervezték, és általában szivattyúknál alkalmazzák, hogy megakadályozzák a visszaáramlást a rendszerben. A tányér nyitásához nagyon alacsony nyomás szükséges.

Tányéros visszacsapó szelepek, S 874/00-001

Rugalmas ülékü, PN10/16, DN150-1600
A rugalmas ülék cseppmentes-szoros zárást biztosít. Az állítható kar és a súly segíti záráskor a szerelvényt,valamint hogy elkerülje a kosütést, és pozíciójelzőként is működik.

Tányéros visszacsapó ferde ülékkel S 875/00-001

Fém ülék, PN10/16, DN200-1000
A ferde ülék csökkenti a nyomásingadozásokat azáltal, hogy még azelőtt lezárja a szelepet, mielőtt az áramlás megfordulna.

A kosütés kockázatának további csökkentése érdekében mindkét típusú visszacsapószelep hidraulikus csillapítóberendezéssel szerelhető fel.

További információt a visszacsapó szelepekről szóló Intuíciók részben talál:

Tanulmányok

Egy teljesen új városrész építése

A BudaPart egy teljesen új városrész lakóépületekkel, irodaépületekkel és különböző szolgáltatásokkal.

UGRÁS AZ INTUÍCIÓRA

Visszacsapószelepek bemutatása

A visszaáramlás megakadályozása érdekében általában visszacsapószelepeket építenek be a vezetékekbe. A visszacsapó alapvetően egyirányú szerelvény, amelyben az áramlás szabadon történik egy irányba, de ha az áramlás megfordul a szelep lezár, hogy megvédje a csővezetéket, egyéb szerelvényeket,a szivattyúkat, stb. Ha az áramlás megfordul, és nincs visszacsapó szelep telepítve, úgy kosütés alakulhat ki. Gyakran extrém erős kosütés is kialakulhat,mely károsíthatja a csővezetéket és a szivattyúkat is.